miércoles, 27 de enero de 2016

Novetats molt vistoses

Comença 2016 i ja tenim coses xules que contar. Anem allà.

En primer lloc, parlarem de la revista. En pocs dies eixirà, per fi, el número 0 de e·Punxa, la versió digital de la nostra clàssica revista escolar Punxa. En aquesta mena de rellançament no apareixen articles nous: es tracta d'una antologia d'articles dels més de 20 números que s'han publicat de Punxa des del seu inici, allà per 1986. Com expliquem a la presentació de la revista, a la pàgina 1, els redactors i editors de e·Punxa no hem buscat els articles més profunds ni els més informatius de les activitats de l'institut; sols hem publicat els que ens han agradat més a l'hora de saber com era la gent de l'institut al llarg de la seua ja dilatada història. L'hem publicat en versió digital, principalment, i hi ha que dir-ho, perquè abans de traure noves edicions amb nous continguts haviem d'adquirir certa habilitat per poder utilitzar la ferramenta web2.0 de què ens hem servit, el Joomag. Però, per què no, també hem convingut què un bon exercici de reflexió sobre què ha estat Punxa al nostre centre escolar, què ha aportat com eina de cohesió, i com ara pot servir per comprendre millor el nostre institut i la seua comunitat educativa. A més, és una bona manera de donar a conéixer aquesta publicació a les noves generacions (el darrer número va eixir, uf!, fa ja 8 anys!). Doncs, estimats lectors i usuaris de la biblioteca, esteu totes i tots convidats a fulletjar-la (encara que digitalment), llegir-la i, si voleu, comentar-la. La teniu a la pestanya corresponent de la web de la biblioteca, i també en aquest enllaç.

Per altra banda, el primer dimecres de febrer tindrem la nostra primera trobada del Club d'escacs. Adreçat principalment a l'alumnat de 1r d'ESO que els anys vinents participaran al projecte Erasmus+ Eurochess, amb altres centres europeus (i del que més endavant ja comentarem coses), el club està també obert a tots aquells amants del noble joc dels escacs, fins i tot a aquells que, no saben jugar encara, els agradaria poder fer-ho. Tenim ja els taulers i les fitxes (adquirits per la Comissió d'Agermanament de Carcaixent, promotora d'aquest futur projecte), hem consagrat els dos patis dels dimecres i hem destinat la sala 4 de la biblioteca per a jugar als escacs, orientats i aconsellats pel nostre company professor Pepe Delgado, consumat jugador, moltes vegades campió de torneig, i una de les principals figures de la nostra comarca al món dels escacs.

Parlem d'adquisicions. La Secretaria del centre va aprovar, i recolzar des del primer moment, la nostra sol·licitud de crear una incipient "comicteca". A les prestatgeries centrals de la sala 1 trobareu vora 20 novel·les gràfiques tan interessants com els ja clàssics Mauss, de Spiegelmann, El Almanaque de mi padre, de Taniguchi o Pyongyang, de Delisle, a més de versions en còmic de clàssics de la literatura com ara L'illa del tresor, Moby Dick o Els tres mosqueters.
En darrer lloc, vull anunciar-vos la imminent posada en marxa d'un espai wiki a la web de la biblioteca per tal de poder compartir textos d'aquells i aquelles que ens agrada escriure (de tot tipus: narracions, poemes, articles d'opinió, discursos, epístoles, ... epitafis! Tot el que voleu compartir ... i que passe el filtre de l'editor, per suposat). Parleu amb mi a la biblioteca, i us informaré amb més detalls de com, quan, on i demés pronoms interrogatius.

No hay comentarios:

Publicar un comentario