miércoles, 13 de abril de 2016

Cinema i escacs a la biblioteca, per què no?

La biblioteca de l'IES Arabista Ribera és un espai polifuncional. Després de les activitats que estem desenvolupant aquest 2016, aquest és un fet indubtable. Si continueu llegint ho comprovareu.

Dins del proyecte interdisciplinar Un institut de cine, a la biblioteca es va dur a terme el cicle de pel·lícules "Cine y literatura juvenil por géneros", corresponent a l'àmbit de Castellà. Així, durant els matins del 21 i 22 de març la sala 4 de la biblioteca es va transformar en un mini-cinema on no faltaren ni les roses saladetes per a veure films clàssics com ara el Dràcula de Francis F. Coppola (terror), el Cyrano de Bergerac que va representar Depardieu (romàntica) o Blade Runner, de Ridley Scott (ciència-ficció), entre d'altres. Diversos alumnes 4t d'ESO B va presentaren les pel·lícules ... i repartiren roses als assistents.

Els escacs estan presents al temps de pati. Amb la idea de que els més menuts vagen adquirint habilitat i tècnica en el joc dels escacs de cara al possible projecte europeu en què alguns d'ells participaran els propers cursos (estem esperant encara l'aprovació d'Erasmus +, creuem els dits!), la "febra escaquera" s'ha anat escampant i molts altres alumnes demanen taulers i jocs de fitxes per a jugar. Pepe Delgado, el nostre professor de Filosofia, dedica els esplais del dimecres a fomentar el joc dels escacs, ajudar a que progressen els que ja saben, ensenyar els que encara no saben, i demostrar als que ja són bons ... que ell continua sent un campeó!

I els que encara ens queda

Les alumnes de 4t de l'optativa de TMI, a més de continuar amb la seua col·laboració de ordenar la biblioteca, catalogar nous exemplars, ajudar amb el prèstec, etc., estan organitzan un parell d'activitats per a la tercera setmana d'abril.

Com molts ja sabeu, aquest 23 d'abril es commemora el 400é aniversari de la mort de Miguel de Cervantes, i la nostra xicoteta aportació serà la d'elaborar un muntatge audiovisual amb la lectura col·lectiva del principi de la seua obra magna, comptant amb la inestimable col·laboració tècnica i artística del nostre Sergi Moyano. Es projectarà durant els dies 21 i 22 d'abril (23 és dissabte!) al smartTV de la sala 4.

A més, amb motiu del Sant Jordi, tornarem a muntar la fireta de llibres usats, atés l'èxit que va tindre la primera edició, en desembre. Així doncs, els interessats en donar els vostres llibres ja llegits a canvi d'altres que us puguen interessar, veniu a la biblioteca als esplais del dijous 21!

No hay comentarios:

Publicar un comentario